Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θεατρικό Παιχνίδι: "Το μαγικό φίλτρο των Χριστουγέννων" | Νηπιανθάκια

"Το Μαγικό Φίλτρο των Χριστουγέννων"

Θεατρικό Παιχνίδι




Μία διασκεδαστική δραστηριότητα Θεατρικού Παιχνιδιού που απολαμβάνουν όλα τα παιδιά!

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ:

      Σηκωνόμαστε όρθιοι και θέλω να υποδυθούν ότι φέρουν ο καθένας από ένα καζάνι. Στη συνέχεια υποδυόμαστε πως ρίχνουμε διάφορα υλικά μέσα στο υποτιθέμενο καζάνι. Τα ρωτάω τι θα ήθελαν να βάλουμε μέσα και σηκώνουν τα χεράκια τους για να πουν. Αφού ρίξουμε μερικά υλικά που θα πουν τα παιδιά, θα υποδυθούμε πως ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα τη σούπα στο καζάνι, έπειτα το βάζουμε σ’ ένα μπουκαλάκι και το πίνουμε. Όταν το πίνουμε το πρώτο φανταστικό φίλτρο μας πιάνει φαγούρα και μεταμορφωνόμαστε σε ελαφάκια του Άγιου Βασίλη που τρέχουν. Μιλάω ταυτόχρονα και τους λέω “Ωπ! Έχει εμπόδια! Ας πηδήξουμε για να τα αποφύγουμε!”

      Μετά υποδυόμαστε ότι φτιάχνουμε ένα δεύτερο φίλτρο και λένε τα παιδιά τι υλικά θα βάλουμε μέσα στο καζάνι. Το πίνουμε και μεταμορφωνόμαστε σε Χιονανθρώπους που είναι ακίνητοι. Τους λέω “αρχίζει όμως να κάνει ζέστη! Ααα! Λιώνουμε!” και αρχίζουν να λιώνουν.

      Μετά φτιάχνουμε ένα άλλο φανταστικό φίλτρο, το οποίο μας μεταμορφώνει σε Άγιο Βασίλη που πηδάει μέσα στην καμινάδα και σφηνώνει, πέφτει, χτυπάει και βλέπει τα μελομακάρονα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα τρώει.

      Μετά φτιάχνουμε το τέταρτο φίλτρο λέγοντας πάλι τα παιδιά τα υλικά, και μεταμορφωνόμαστε σε αγγελάκια που πετάμε ψηλά... Και μετά χαμηλά.

      Στο τέλος φτιάχνουμε το τελευταίο φίλτρο με τα υλικά που λεν τα παιδιά και μεταμορφωνόμαστε σε Καλικαντζαράκια που υποτίθεται ότι ζυμώνουν κουραμπιέδες. “Ας τους ψήσουμε”, λέω και περιμένουμε 1 δευτερόλεπτο. Συνεχίζω έπειτα και τους λέω “Ψήθηκαν! Ας βάλουμε και λίγη άχνη ζάχαρη. Ωχ! Πολλή άχνη ζάχαρη βάλαμε! Ας την φυσήξουμε να φύγει! Φουυυ!”. Τα παιδιά δηλαδή ακούν τις εντολές και κάνουν τις αντίστοιχες κινήσεις.


Υπογραφή: Ψωμά Ανθή

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!

Άνωση/Επίπλευση, Βύθιση και Πυκνότητα: Πείραμα με Αυγό (+βίντεο) | Νηπιανθάκια

Μουσικοκινητική: "Πετάξτε Μελισσούλες της Άνοιξης" | Νηπιανθάκια

Μουσικοκινητική: "Θάλασσα" | Νηπιανθάκια

Δραστηριότητες για το Λαϊκό Παραμύθι: "Το Πιο Γλυκό Ψωμί" | Νηπιανθάκια

Σενάριο Κουκλοθεάτρου: "Φέρτε την Άνοιξη στην Πόλη!" | Νηπιανθάκια

8 Δραστηριότητες για τα Χρώματα (Project) | Νηπιανθάκια

Δραστηριότητες για το Παραμύθι: «Δε θέλω να κάνω μπάνιο!» (Project) | Νηπιανθάκια

"Το Ποταμάκι": Παιγνιώδης Εκμάθηση Τραγουδιού | Νηπιανθάκια