Διαβάστε τι θα χρειαστούμε και πώς να κατασκευάσουμε το καράβι!
Υλικά:
1 φλυτζ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα Νερό
1/2 φλυτζ. Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας Λάδι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (ώστε σε περίπτωση κατάποσης να μην υπάρχει πρόβλημα) ή χρήση τέμπερας.
Μπολ
Ανακατεύουμε τα υλικά στο μπολ.
Αν κολλάει το ζυμάρι μας, ρίχνουμε παραπάνω αλευράκι.
Δημιουργούμε διάφορα σχήματα και στο τέλος τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου ένα τέταρτο στους 120°C, ώστε να διατηρηθεί το έργο μας. Ανά διαστήματα μπορούμε να το τσιμπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Θα το βγάλουμε από τον φούρνο όταν θα έχει σκληρύνει.
Με τη χρήση χρώματος στο ζυμάρι, έχει χρώμα το έργο μας.
Ωστόσο μπορούμε με ένα πινέλο να το βάψουμε εκ νέου.
Στο τέλος μπορούμε να περάσουμε και μία στρώση βερνίκι, ώστε να γυαλίζει.
TIP: Αν θέλουμε να επεξεργαστούμε ξανά το ζυμαράκι μας πριν το ψήσουμε, το αποθηκεύουμε τυλίγοντάς το με μία μεμβράνη ή σακούλα αεροστεγώς.