Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Η Κρυστάλλινη Σφαίρα των Ονείρων" - Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι | Νηπιανθάκια

"Η Κρυστάλλινη Σφαίρα των Ονείρων"

Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι

Της Ανθής Ψωμά


      "Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένα...
μικρό κοριτσάκι που ζούσε με τη μαμά της και τον μπαμπά της σ' ένα μικρό χωριό μέσα στο δάσος. Τα Χριστούγεννα πλησίαζαν κι όλα τα σπίτια ήταν ήδη στολισμένα. Τα έλατα περίμεναν να έρθουν τα χιόνια για να σκεπάσουν τα κλαδιά τους.
      Μια νύχτα, ενώ κοιμόντουσαν όλοι, άρχισε να χιονίζει και πυκνές νιφάδες χιονιού σκέπασαν τα βουνά, τα σπίτια και τα δέντρα. Το πρωί το μικρό κοριτσάκι ξύπνησε κι ένα αλλόκοτο φως είχε πλημμυρίσει την κάμαρά της. Από την τραβηγμένη κουρτίνα στο παράθυρό της, είδε χιόνι πυκνό να έχει καλύψει τα πάντα. Σηκώθηκε από το κρεβάτι της ενθουσιασμένη! Φόρεσε τη ζεστή χνουδωτή ρόμπα της, τις γούνινες παντόφλες της και πήγε στην κουζίνα. Η μαμά της έψηνε ζεστές τηγανίτες με μέλι και κανέλα. Ο μπαμπάς της ήδη απολάμβανε τον ζεστό, μυρωδάτο καφέ.
      Μόλις έφαγαν το πρωινό τους, το μικρό κορίτσι φόρεσε το ζεστό παλτό της, το γούνινο σκούφο της και τα μάλλινα γάντια της και βγήκε έξω να παίξει χιονοπόλεμο με τον μπαμπά της και τη μαμά της. Χαρούμενη έπεφτε μέσα στο χιόνι και γρήγορα η μύτη της και τα μάγουλά της κοκκίνισαν. Έτρεχε μέσα στο χιόνι χαρούμενη κι από τη βιασύνη της έπεσε με τα μούτρα, φαρδιά πλατιά. Μες στο χιόνι όμως κάτι λαμπήριζε! Ήταν μια κρυστάλλινη σφαίρα! Την τίναξε από το χιόνι, την κούνησε κι είδε μέσα στην μπάλα τον εαυτό της. Ένα κοριτσάκι που γελούσε. Την ξανακούνησε κι είδε αυτή τη φορά την ίδια μαζί με τη μαμά της και το μπαμπά της. Κάθε φορά που την κουνούσε, μια καινούρια εικόνα έβλεπε μέσα στη μπάλα. Είδε τον εαυτό της μικρούλα, τη νεογέννητη αδερφούλα της, την ίδια να πηγαίνει στο σχολείο, να μεγαλώνει, να παντρεύεται και να έχει τη δική της οικογένεια. Η μπάλα ήταν μαγική! Κάθε φορά που την κουνούσε της αποκάλυπτε μια όμορφη εικόνα από τη ζωή της. Αυτήν τη μπάλα την κρατούσε πάντα κρυμμένη και όταν απελπιζόταν ή στεναχωριόταν, την κουνούσε κι εκείνη την γέμιζε με χαρά και γλυκιά προσμονή για ό,τι όμορφο την περιμένει στη ζωή της. Ήξερε ότι ήταν η μπάλα που εκπλήρωνε όλες τις ευχές της!"

Υπογραφή Κειμένου: Ψωμά Ανθή

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!

Άνωση/Επίπλευση, Βύθιση και Πυκνότητα: Πείραμα με Αυγό (+βίντεο) | Νηπιανθάκια

Μουσικοκινητική: "Πετάξτε Μελισσούλες της Άνοιξης" | Νηπιανθάκια

Μουσικοκινητική: "Θάλασσα" | Νηπιανθάκια

Δραστηριότητες για το Λαϊκό Παραμύθι: "Το Πιο Γλυκό Ψωμί" | Νηπιανθάκια

Σενάριο Κουκλοθεάτρου: "Φέρτε την Άνοιξη στην Πόλη!" | Νηπιανθάκια

8 Δραστηριότητες για τα Χρώματα (Project) | Νηπιανθάκια

Δραστηριότητες για το Παραμύθι: «Δε θέλω να κάνω μπάνιο!» (Project) | Νηπιανθάκια

"Το Ποταμάκι": Παιγνιώδης Εκμάθηση Τραγουδιού | Νηπιανθάκια