Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Η Λαλιά του Λάλου - Παπαγάλου": Σενάριο Κουκλοθεάτρου | Νηπιανθάκια

"Η Λαλιά του Λάλου - 

Παπαγάλου"

Σενάριο Κουκλοθεάτρου

της Ανθής Ψωμά


Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το έργο!
ΡΟΛΟΙ:

1. Αλίκη
2. Μαμά της Αλίκης
3. Λάλος, ο Παπαγάλος


ΣΚΗΝΗ Α’

ΣκηνικόΕίμαστε στο σαλόνι του σπιτιού της Αλίκης και της μαμάς της. Η Αλίκη περιμένει τη μαμά της να γυρίσει σπίτι μαζί με το δώρο. Είναι πολύ χαρούμενη που θα αποκτήσει έναν παπαγάλο. Η εισαγωγική μελωδία που ακούγεται πριν αρχίσει η πρώτη σκηνή έχει τον τίτλο “We Are The Champions - Queen Music box by Invenio Crafts”.

- ΑλίκηΓεια σας, παιδιά! (Βγάζει πρώτα το κεφάλι της από τη μια πλευρά της σκηνής και μετα παρουσιάζεται ολόκληρη) Είμαι η Αλίκη! Σήμερα είναι πολύ ξεχωριστή μέρα! Περιμένω ένα δώρο μεγάλο, έναν ωραίο παπαγάλο! Η μαμά μου θα τον φέρει και την περιμένω από στιγμή σε στιγμή! Ο παπαγάλος είναι ένα πουλί που μιλάει! Θα λέει λοιπόν ό,τι του λέω και θα κάνει ό,τι θέλω και θα παίζει παιχνίδια μαζί μου! (Λέει γεμάτη με ενθουσιασμό)

- ΜαμάΑλίκη! (την φωνάζει σαν να την ψάχνει λίγο ακριβώς πριν βγει στη σκηνή) Αα, εδώ είσαι! Κοίτα ποιον σου έφερα; (Λέει με χαρά)

- ΑλίκηΑχ! Ο παπαγάλος μου! Χμμ (είναι σκεπτική και το ένα χέρι της ακουμπάει στο κεφάλι της), θα σε ονομάσω “Λάλο”! (λέει με ενθουσιασμό)

- ΜαμάΧαχα! Εγώ σας αφήνω, πηγαίνω στην κουζίνα για να μαγειρέψω. Να είσαι καλή μαζί του, εντάξει; (απευθύνεται στην Αλίκη)

- ΑλίκηΕντάξει, μαμά! (απαντάει στη μαμά της και απευθύνεται μετά στον παπαγάλο) Παπαγάλε; Γεια! (το χαιρετάει με το ένα χέρι) Πες γεια σου!

- Παπαγάλος: (δεν ανταποκρίνεται και γυρίζει το πρόσωπό του από την άλλη πλευρά)

- ΑλίκηΠες νερό!

- ΠαπαγάλοςΑλό!

- Αλίκη: Πες παγωτό!

- ΠαπαγάλοςΑλό!

- Αλίκη: Πες γλυκό!

- ΠαπαγάλοςΑλό!
- ΑλίκηΜα τι άλλο να κάνουμε; Θες να παίξουμε κρυφτό; Ή μήπως κυνηγητό; Πες εσύ τότε κάποιο παιχνίδι καλό! (λέει περιμένοντας να ακούσει κάποια ιδέα, ενώ αρχίζει να απογοητεύεται)

- ΠαπαγάλοςΑλό!

- Αλίκη: Χμμ... Βαρέθηκα κιόλας! (λέει νευριασμένη) Μαμά! Πάρ’ τον από εδώ!

- Μαμά(εμφανίζεται ξαφνικά στη σκηνή) Τι συμβαίνει, Αλίκη; (Ρωτάει με απορία)

- Αλίκη: Δεν είναι αυτός ο παπαγάλος που περίμενα. Αυτός ούτε μιλάει, ούτε παίζει μαζί μου! Δεν θέλω να τον ξαναδώ στα μάτια μου! (λέει απογοητευμένη)

- ΜαμάΜήπως ντρέπεται; Είμαι σίγουρη ότι θα γίνετε πολύ καλοί φίλοι! Δώσε του λίγο χρόνο...

- ΑλίκηΑποκλείεται! Πάω να κοιμηθώ! (λέει εκνευρισμένη και αποχωρεί από τη σκηνή)

(Ο παπαγάλος ακούει τα λόγια της Αλίκης και αρχίζει να στεναχωριέται, γέρνει το κεφάλι του προς τα κάτω)

- ΜαμάΚαλέ μου παπαγάλε μην στεναχωριέσαι. Η Αλίκη θα σε αγαπήσει... (απευθύνεται στον παπαγάλο και προσπαθεί να τον παρηγορήσει) Α! Έχω μια ιδέα! (λέει με έκπληξη) Άκου τι θα κάνουμε! (πλησιάζουν τα πρόσωπά τους και ψιθυρίζουν) Έλα, πάμε στο δωμάτιό της, μάλλον κοιμήθηκε.

ΣΚΗΝΗ Β’

ΣκηνικόΤο σκηνικό είναι το δωμάτιο της Αλίκης. Έχει ξημερώσει και η Αλίκη ξυπνάει με χαρούμενη διάθεση, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όμως κάτι περίεργο συμβαίνει. Ο παπαγάλος είναι ξαπλωμένος πάνω στη σκηνή. Η μελωδία που ακούγεται στην αρχή έχει τον τίτλο “Star Wars - Main Theme Music Box (Invenio Crafts)”, ενώ στο κλείσιμο της σκηνής μπορεί να ακούγεται η μελωδία “Pharrell Williams - Happy Piano Tutorial by PlutaX - in Synthesia” μετά τα πρώτα 14’’).

- Αλίκη(Χασμουριέται) Τι υπέροχη μέρα! Καλημέρα παπαγάλε μου! (δεν ακούει καμία απάντηση) Γιατί είσαι πεσμένος στο πάτωμα; (λέει ξαφνιασμένη και πηγαίνει από πάνω του) Μαμά! Βοήθεια! Ο Λάλος κάτι έπαθε! (λέει ταραγμένη) Αχ, εγώ φταίω! Σε στεναχώρησα πολύ χθες, χωρίς να το θέλω (λέει με τύψεις και είναι έτοιμη να κλάψει) Συγγνώμη που σε ζάλισα με τις ερωτήσεις μου... (λέει μετανιωμένη) Σε παρακαλώ, γίνε καλά κι εγώ θα γίνω η πιο καλή σου φίλη... Άνοιξε τα ματάκια σου... (λέει με λύπη και αρχίζει να κλαίει από πάνω του)

- ΠαπαγάλοςΔάκρυα; (βρέχεται από τα δάκρυά της και ξαφνιασμένος ανασηκώνει το κεφάλι του)

- ΑλίκηΑ! Εσύ μιλάς! (μένει έκπληκτη)

- ΠαπαγάλοςΦίλοι; (σηκώνεται ο παπαγάλος και την ρωτάει ντροπαλά)

- ΑλίκηΝαι! Θα είμαστε οι καλύτεροι φίλοι του κόσμου και θα αγαπιόμαστε για πάντα! (λέει με θάρρος και ειλικρίνεια) Με τρόμαξες πριν, φοβήθηκα μήπως σε χάσω... (ντρέπεται και χαμηλώνει το βλέμμα της) Έχω μια ιδέα! Πάω να ετοιμάσω κολατσιό για να πάμε όλοι μαζί για πικ-νικ!

- Μαμά(Εμφανίζεται στη σκηνή) Τελικά πέτυχε η ιδέα, Λάλε-παπαγάλε!

- ΠαπαγάλοςΧαχα! (γελάει χαρούμενος και ανακουφισμένος)

- ΑλίκηΆργησα; Δεν άργησα! (εμφανίζεται πάλι στη σκηνή) Έτοιμοι είμαστε!

- ΜαμάΠάμε λοιπόν!

- Όλοι μαζίΓεια σας, παιδιά! (χαιρετούν κουνώντας το χέρι)


Υπογραφή κειμένου: Ανθή Ψωμά


ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!

Άνωση/Επίπλευση, Βύθιση και Πυκνότητα: Πείραμα με Αυγό (+βίντεο) | Νηπιανθάκια

Μουσικοκινητική: "Θάλασσα" | Νηπιανθάκια

Δραστηριότητες για το Λαϊκό Παραμύθι: "Το Πιο Γλυκό Ψωμί" | Νηπιανθάκια

8 Δραστηριότητες για τα Χρώματα (Project) | Νηπιανθάκια

Μουσικοκινητική: "Πετάξτε Μελισσούλες της Άνοιξης" | Νηπιανθάκια

Δραστηριότητες για το Παραμύθι: «Δε θέλω να κάνω μπάνιο!» (Project) | Νηπιανθάκια

"Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης σε Μικρογραφία" | Νηπιανθάκια

"Το Ποταμάκι": Παιγνιώδης Εκμάθηση Τραγουδιού | Νηπιανθάκια